Cursus wilde planten in eigen omgeving

IVN Meerssen en IVN Ulestraten organiseren voorjaar 2018 een cursus over wilde planten in onze omgeving. We kijken samen welke planten er in onze omgeving voorkomen en hoe je ze kunt herkennen aan de hand van diverse kenmerken. U leert wat determineren is. De onderdelen van de plant worden besproken, omdat kennis daarvan nodig is om te kunnen determineren. U leert omgaan met een eenvoudige veldflora.  We leren eigenschappen van planten die familie van elkaar zijn.  Ook gaan we in op eetbaarheid en giftigheid van planten. Al deze dingen komen aan bod in de cursus. 

De cursus bestaat uit 4 theorie-avonden, waarin we samen ook planten zullen bekijken en proberen ze een naam te geven. Maar we gaan ook een drietal zaterdagochtenden het veld in om de planten in hun natuurlijke omgeving te bekijken. Deze cursus is geschikt voor beginners.

Wanneer, waar en verdere informatie
De vier binnenlessen zijn op 21 en 26 maart, 11 april en 7 mei : let op locatie!!
De binnen lessen op woensdag 21 maart en 11 april worden gegeven in IVN lokaal Ulestraten.
De binnen lessen op maandag  26 maart en 7 mei worden gegeven in IVN lokaal Meerssen.
De buitenlessen op zaterdag 31 maart, 14 april en 19 mei starten om half 10.

Voor IVN leden €25,00. Voor niet leden € 30,00. Hierbij inbegrepen een syllabus met achtergrond informatie geordend per les. Wilt u zich aanmelden voor deze cursus, stuur dan een email bericht naar: jmeels@home.nl   van IVN Ulestraten  of  y.brounts@gmail.com van IVN Meerssen, of via het aanmeldingsformulier op de website: https://www.ivn.nl/afdeling/meerssen of https://www.ivn.nl/afdeling/ulestraten

Lees vorig bericht

Zonnecentrale Meerssen

Lees volgend bericht

Accomodatiebeleid: verenigingsleven laat van zich horen