Omwonenden MOP Bunde zijn het zat

Tijdens de Raadsadviesvergadering hebben enkele omwonenden hun ongenoegen kenbaar gemaakt over de overlast rond de MOP in Bunde. Deze MOP, een hangplek voor jongeren, is vorig jaar geplaatst in de Spoorstraat.

Overlast tot diep in de nacht 
Tijdens een emotioneel betoog van een van de omwonenden werd een opsomming gegeven van de overlast, vaak tot diep in de nacht. Deze bestaat volgens de spreker vooral uit : achterlaten van rommel, crossen met brommers, schreeuwen, vechtpartijen, wildplassen en meer.

Niets met de klachten gedaan
De omwonenden vinden dat er nooit een hangplek geplaatst had mogen worden vlakbij een gebied waar vooral seniorenwoningen staan. Veel ouderen durven nu s’avonds hun woning niet meer uit vanwege intimidatie door de jongeren. Verder vinden zij dat er weinig tot niets met de klachten gedaan wordt. Dit is volgens wethouder van Rijswijk niet juist. Hij vind dat er wel degelijk opgetreden is.

Situatie verbeterd 
Volgens wethouder van Rijswijk is de situatie rond de Spoorstraat de laatste weken echter sterk verbeterd. Een groep jongeren uit Valkenburg was mede debet aan de overlast. Deze jongeren zijn weer teruggekeerd naar hun oude plek in Valkenburg. De wethouder laat weten dat straatcoaches en politie extra alert zijn.

Lees vorig bericht

SV Meerssen verlengt contract met trainer Meulenberg niet

Lees volgend bericht

Zonnecentrale Meerssen