Gemeente en provincie willen geld geven aan zwembad

Provincie Limburg heeft een bedrag van € 62.500,- toegezegd aan de gemeente voor het zwembad Meerssen. De Gemeente heeft het gevraagde bedrag van €255.000,- toegezegd aan het zwembad. Nu de Provincie een deel hiervan wil betalen, kan de gemeente dat bedrag in mindering brengen van het gevraagde subsidiebedrag. Het bedrag dat de gemeente wil geven is € 192.500. Hier bovenop komt dus nog het bedrag van de provincie. Dit houdt in dat het zwembad € 255.000 in totaal krijgt.

Sloopkosten
In die 255.000 euro van de gemeente zit ook geld dat was uitgetrokken voor de sloopkosten van het zwembad. Het bestuur van het zwembad was erg blij met de toezegging.

Problemen met leidingwerk
Geulle heeft in het verleden problemen met leidingswerk gehad, waardoor ze bijna kopje onder gingen, maar dat is nu in orde. In het zwembad in Meerssen is daarom door een gespecialiseerd bedrijf het leidingwerk van het zwembad geïnspecteerd en in orde bevonden.

Overig bedrag
Het bedrag dat het zwembad nu ontvangt, wordt onder andere gebruikt om het bad te voorzien van een nieuwe coating. Ook een deel van het ketelhuis in aan vervanging toe om te voldoen aan de huidige wettelijke voorschriften.

In de raadsvergadering van 1 februari moet de gemeenteraad wel nog akkoord gaan met het gevraagde bedrag.

 

Lees vorig bericht

Nationale Voorleesdagen 2018

Lees volgend bericht

Basisschool Ondersteboven in de KVL-Finale