Golfen in Meerssen? Ja, op een mooie en betaalbare baan!

Golf is na voetbal en tennis, de derde sport die het meest in Nederland wordt beoefend. Volkssport nummer drie kent allang niet meer het vroegere, wat elitaire karakter en is tegenwoordig voor iedereen toegankelijk. Ook het idee dat golf een dure sport zou zijn, is ruimschoots achterhaald.

Golfclub Meerssen (GCM) is voor velen in de regio een onbekende sportclub, behalve voor de ruim 500 senior en junior leden van de vereniging. De Golfbaan van Golfclub Meerssen is gelegen aan de voet van de Kruisberg in Bunde, tussen het fraaie natuurgebied Bunderbos en de weg naar Kasen. De club is laagdrempelig, iedereen is welkom als lid, beginner of gevorderde speler, jong of oud. De contributie voor volwassen leden (€275 per jaar) en junior leden (€80 per jaar) is, zeker in vergelijking met commerciële banen in de regio, maar ook met andere sportclubs, heel bescheiden.

Golfclub Meerssen is opgericht in 1987 als oefenclub dicht bij huis voor golfers die bij een andere club lid waren. De huidige accommodatie (baan en clubhuis) is in fasen gerealiseerd met veel inbreng van haar leden en met eigen financiële middelen. Juist door de inbreng van leden/vrijwilligers kan Golfclub Meerssen haar lowbudget baan en haar eigen fraaie Clubhuis exploiteren.

De golfbaan van Golfclub Meerssen is zowel voor de beginnende als voor de meer ervaren speler een golftechnisch uitdagende en landschappelijk fraaie 9- holes baan (7 par 3 en 2 par 4 holes, samen ca. 1.500 meter). Belangrijke doelstelling bij deze golfclub is dat de leden, ook al zijn zij minder geoefend, met plezier en voldoening de golfsport kunnen beoefenen, zonder tot competitieve prestaties te worden gedwongen.

Het verenigings- en gezelligheidsaspect met een goed sociaal contact tussen de leden is van groot belang voor het succesvol functioneren van de club. Het clubhuis heeft een voorname plaats in de vereniging, maar ook wedstrijden en andere evenementen dragen aan het verenigingsgevoel in belangrijke mate bij. Voornamelijk de gezelligheidswedstrijden, mede bedoeld voor de minder ambitieuze spelers, zijn van belang om deelname en daarmee ook contact met andere leden te bevorderen.

Met deze aanpak vult Golfclub Meerssen een gat in de markt. Zij biedt een aantrekkelijke en betaalbare basis zowel voor zowel spelers die geen lid willen of kunnen worden van commerciële, 18 holes banen, als voor spelers die elders lid zijn maar daarnaast behoefte hebben aan een goede, uitdagende oefenmogelijkheid dicht(er) bij huis.

Lijkt het u leuk als beginner te gaan golfen of als gevorderde golfer de baan van Golfclub Meerssen te leren kennen, loop dan eens binnen bij deze golfclub op sportpark Heiveld in Bunde of kijk op www.golfclubmeerssen.nl. Wenst u meer informatie over hoe u lid kunt worden van Golfclub Meerssen? Neem dan contact op met de Ledenadministratie via: ledenadministratie@golfclubmeerssen.nl

Lees vorig bericht

Prinsenreceptie Kuutebieters vastenaovend vierste same

Lees volgend bericht

Boetegewone Bungse Binnezitting