Basisschool Hwagveld heeft een schoolschrijver

De kinderboekenschrijfster Li Lefébure is de eerste schoolschrijver van Limburg. Zij werd door wethouder van Rijswijk, tijdens een feestelijke bijeenkomst, in het bijzijn van de leerlingen van basisschool Hwagveld, beëdigd. De schrijfster gaat als gastdocent kinderen en ouders stimuleren om meer te lezen. Lefébure was niet alleen gekomen. Zij had een papagaai bij zich. Deze papagaai is een van de hoofdpersonen in het door haar geschreven, bekroonde boek “De reis van Raaf en Papagaai”.

Schoolschrijverproject 
Lefébure is het komende half jaar gastdocent en gaat zowel kinderen als ouders warm maken voor de taal. Het lezen van boeken neemt de laatste jaren af zowel bij ouders als kinderen. Ook bestaat er nog veel laaggeletterdheid. Het project is in samenwerking met de bibliotheek Meerssen en de basisschool opgezet. De schrijfster gaat samen met de leerlingen verhalen schrijven.

Eerste Limburgse schoolschrijver BS Hwagveld

Lees vorig bericht

Demonstratie: Hoe moet je nou eigenlijk reanimeren?

Lees volgend bericht

Nationale Voorleesdagen van start