Buurtnetwerk Bunde vraagt uitstel besluit Auw kerk

Eind december 2017 is de nota accommodatiebeleid fase 1 verschenen. Hierin wordt onder andere voorgesteld om de Auw Kerk niet meer als gemeenschapshuis te zien. Er zijn niet zo veel verenigingen in Bunde die regelmatig gebruik maken van de Auw Kerk. Deze verenigingen zijn vooraf niet geraadpleegd over deze voorstellen. Ook het Buurtnetwerk wist formeel van niets. Natuurlijk zijn er andere plekken om te vergaderen, aldus het Buurtnetwerk. Maar het is, op dit moment,  wel het enige gebouw in Bunde waar grote evenementen kunnen plaatsvinden.

Besluitvorming raakt burgers
Het Buurtnetwerk Bunde is voor een gemeenschapshuis in Bunde en vindt burgerparticipatie, voorafgaand aan besluitvorming die de burgers raakt, heel belangrijk. Dat is helaas volgens het Buurtnetwerk niet het geval geweest. Tijdens de raadsadviesvergadering van 17 januari heeft het Buurtnetwerk gebruik gemaakt van het spreekrecht en de gemeente met klem gevraagd dit voorgenomen besluit nog even uit te stellen en eerst in overleg te gaan met de potentiële gebruikers van de Auw Kerk en het Buurtnetwerk Bunde.

Lees vorig bericht

Nationale Voorleesdagen van start

Lees volgend bericht

Senioren vermaken zich op seniorenzitting CV de Aanhawwersj