GUVB gaat naar de rechter

De stichting Geen Uitbreiding Vliegveld Beek (GUVB) spant een kort geding aan tegen de Nederlandse Staat. Het kort geding zal binnen 2 weken dienen. Dit meldt Richard Wagemans advocaat van de stichting.

Ongedaan maken 
Minister van Nieuwenhuizen besloot, op verzoek van provincie en luchthaven, het gebruik van de hele start- en landingsbaan, in afwachting van het definitieve besluit, te gedogen. Volgens de advocaat is de minister echter niet bevoegd om zo te handelen. Er zal altijd eerst een milieueffectrapportage dienen plaats te vinden, vervolgens besluitvorming en als laatste een bezwaarprocedure. De stichting wil dan ook zo snel mogelijk de gedoogconstructie ongedaan maken.

Huisartsen 
Inmiddels heeft ook een groep Zuid-Limburgse huisartsen zich in de discussie gemengd. Ze hebben zich gewend tot de woordvoerders van Infrastructuur in de Tweede Kamer. Zij verzoeken de commissieleden om er bij minister van Nieuwenhuizen op aan te dringen, zo spoedig mogelijk officieel te stoppen met het gedogen van zware vrachtvluchten boven Zuid-Limburg.

Lees vorig bericht

Wethouder Cortenraede gaat ontslag toelichten

Lees volgend bericht

Fortuna Sittard treft schikking met hoveniersbedrijf