IVN thema-avond “De jaarcyclus van vogels”

IVN Ulestraten organiseert op woensdagavond 7 februari een thema-avond “De jaarcyclus van vogels” door René Pirson. In deze vogellezing zal het gaan over de jaarcyclus van vogels met nadruk op het broedseizoen. 

Dit start voor veel soorten met de terugkeer uit zuidelijke streken. Vervolgens moeten ze een territorium vinden en dit afbakenen.  Het lokken van een vrouwtje met zang en ander gedrag is de volgende fase, en daarna het bouwen van een nest en het broeden. Wanneer de eieren uitgekomen zijn is er nog een poos broedzorg van de jonge vogels voordat deze het nest en de ouders verlaten. Tenslotte gaan veel soorten in de nazomer en herfst weer op de wieken naar het zuiden. Andere soorten blijven hier overwinteren.

Deze presentatie begint om 19.30 uur in het verenigingslokaal “Onder d’n Huppel” van IVN Ulestraten, gelegen onder het gemeenschapshuis Dorpstraat 1 in Ulestraten. De entree is gratis, ook voor niet-leden. Nadere informatie: André Ament Tel.: 043 – 3644080 / andreament47@gmail.com

Lees vorig bericht

Meer Politiek met wethouder Houben

Lees volgend bericht

Nieuws van de IVN Jeugdgroep Meerssen