Luchtkwaliteit in Meerssen onder Europese norm

Uit de jaarlijkse landelijke berekeningen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) blijkt dat Meerssen nergens boven de Europese norm van 40 microgram per m3 komt. Hierdoor voldoet de luchtkwaliteit in Meerssen aan de wet.

Met Milieudefensie meetpunten bepaald 
De gemeente Maastricht en de provincie hebben eind 2016 de gemeente Meerssen gevraagd of zij wilde deelnemen aan een meetproject voor luchtkwaliteit. In december 2016 zijn samen met Milieudefensie Meerssen de meetpunten gekozen. In januari 2017 is Milieudefensie gestart met de eerste metingen.

Waar is gemeten
Bij het bepalen van de meetpunten is vooral gekeken naar lokaal en regionaal verkeer. Gekozen is voor vier drukke en één rustige locatie. De drukke locaties zijn: rotonde Bunderstraat-Maastrichterweg, rotonde Witte Hoek, hoek Vliegenstraat-Kastanjelaan en T-kruising Beekstraat-Stationstraat. Als rustige locatie is Waterval gekozen. Ook de locatie Meerssen-West is vanwege de komst van het nieuwe kindcentrum De Wereldster, meegenomen

Beter dan wettelijke norm 
Uit de metingen blijkt dat de luchtkwaliteit op twee locaties beter is dan de norm van de Wereldgezondheidsorganisatie (20 microgram per m3). Dit is in Waterval bij de eerste huizen vanaf Meerssen en in Meerssen-West, bij het Kindcentrum. De andere locaties zitten ruim onder de Europese norm van 40 microgram per m3.

Lees vorig bericht

Fietsen voor een betere toekomst

Lees volgend bericht

De Kloomp na spannende ontknoping vijfde bij het LVK