Politiecijfers gemeente Meerssen positief

De politiecijfers van 2017 in de gemeente Meerssen laten een positief beeld zien. De huis-en autocriminaliteit en de overlastmeldingen daalden allen ten opzichte van een jaar eerder. Mede dankzij de intensieve samenwerking tussen politie, gemeente, inwoners en andere partners.

Woningcriminaliteit 
De woningcriminaliteit (diefstal uit woningen, garages, schuurtjes e.d.) is gedaald van 95 aangiftes in 2016 naar 77 aangiftes in 2017. Het aantal woninginbraken is zelfs met 22% afgenomen. In 2016 werden 9 panden gesloten, nadat er verdovende middelen werden aangetroffen. In 2017 werden 5 panden gesloten.

Voertuigcriminaliteit 
Ook de voertuigcriminaliteit is afgelopen jaar gedaald met 15%. Onder voertuigcriminaliteit vallen onder andere inbraak in en diefstal van auto’s, motoren, brommers, caravans, aanhangers. Hierbij valt wel op dat het aantal diefstallen uit en vanaf motorvoertuigen hoger lag dan in 2016.

Overlastmeldingen. 
Het aantal overlastmeldingen daalde vorig jaar met 20%

Lees vorig bericht

Belangrijke avond voor: zwembad, tennis, Auw kerk & gemeenschapshuizen

Lees volgend bericht

Carnavalsfeest Woonvorm Aan de Pas