Sterke groei vrachtvervoer MAA

Afgelopen jaar heeft Maastricht Aachen Airport een sterke groei laten zien. Het vrachtvervoer steeg met 43 % ten opzichte van het jaar daarvoor. Er werd in totaal 87.000 ton vervoerd. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De stijging komt vooral door de komst van nieuwe vervoerders en uitbreiding van de reeds bestaande maatschappijen.

Landelijk groei aantal passagiers 
Samen vervoerden de vijf belangrijkste luchthavens ook 76,2 miljoen passagiers. Schiphol vervoerde afgelopen jaar 68,4 miljoen passagiers, Eindhoven 5,7 miljoen en Rotterdam The Hague 1,7 miljoen. De twee kleinste luchthavens zijn slechts goed voor 0,5 % van het totaal. Voor MAA betekent dit echter dat het passagiers aanbod daalde met 5.1%.

Lees vorig bericht

Nieuwe peuterspeelzaal Pinkeltje geopend

Lees volgend bericht

Belangrijke avond voor: zwembad, tennis, Auw kerk & gemeenschapshuizen