Cortenraede “wethouderschap grote aanslag op mijn manier van werken”

Bij laatste raadsvergadering

Een emotionele wethouder Cortenraede is tijdens de gemeenteraadsvergadering komen toelichten waarom zij ontslag neemt als wethouder van de gemeente Meerssen. In deze toelichting wordt het college van burgemeester en wethouders niet gespaard. Daarnaast steekt zij ook de hand in eigen boezem. Cortenraede geeft aan dat het wethouderschap voor haar een grote aanslag is op, háár manier van werken. Het niet behandelen van het accommodatiebeleid is de druppel die de emmer doet overlopen. Vanaf het begin voelde Cortenraede zich niet veilig in het college en van haar partij, de VVD, heeft ze aan het einde van haar wethouderschap geen steun mogen ervaren, aldus Cortenraede.

Teruggetrokken
Al voor 5 september, de dag dat Cortenraede, de collegevergadering verliet, boterde het niet met de collega wethouders en burgemeester. De oud-wethouder geeft overigens aan, niet de vergadering te hebben verlaten voordat het accommodatiebeleid aan de orde kwam. “ Er was geen ruimte voor een constructieve en inhoudelijke discussie over dit onderwerp” , aldus Cortenraede.

Weinig collegialiteit
Cortenraede gaf aan dat zij in feite al een valse start maakte en een achterstand in het college opliep door de gang van zaken rondom het kunstgrasveld van RVU. Hier miste zij al collegialiteit. Het gevolg hiervan was dat de wethouder zich steeds meer ging terugtrekken maar haar taken bleef uitvoeren. Dat de collegialiteit ver te zoeken was merkte ze ook tijdens haar afwezigheid ” toen werd er alleen maar over mij en niet met mij gepraat”. Tevens geeft Cortenraede aan dat het wethouderschap zoals zij daar invulling aan gaf veel van haar gezondheid ging vergen. Zij werkt vanuit een wederzijds respect. Dit vond zij wel bij de burgers, ondernemers en de onderhandelaars van bijvoorbeeld de tennisvereniging.

Reacties
De partijen reageerden inhoudelijk nauwelijks op de toch pittige uitspraken van Cortenraede. De VVD gaf aan zich niet te herkennen in de opmerkingen van Cortenraede richting hun partij.

Meer hierover komende zondag in meer Actueel!

Lees vorig bericht

Carnavalsfeest Woonvorm Aan de Pas

Lees volgend bericht

Loop MEE! Hardlooptraining voor ouders van kinderen met een zorgvraag