Blauw Sjuut onthaald door Sint en Piet

Onder een zonnige hemel kwam woensdagmiddag de Blauw Sjuut naar Meerssen. De Sjuut meerde aan bij de Stip. Daar werd de bemanning ontvangen door sinterklaas ( Jos Vandewall) en een witte piet (burgemeester Clermonts). Nadat beide de bemanning geïnspecteerd hadden zijn ze de Stip ingegaan. Daar waren diverse carnavalsverenigingen en jeugdcarnavalsverenigingen van de gemeente Meerssen aanwezig. 

Bemanning aan het dansen 
Tijdens de bijeenkomst werden zowel door de burgemeester als sjuutmoelemeker diverse wetenswaardigheden op een humoristische voor het voetlicht gebracht. De burgemeester lukte het zelfs de hele bemanning aan het dansen te krijgen. Naast  dit optreden zongen de kinderen van basisschool Ondersteboven hun finaleschlager en trad de Jonkheid op met hun winnende schlager. Na ongeveer drie kwartier ging de Blauw Sjuut weer verder verder Limburg in om de Vastenavond aan te kondigen.

Blauw Sjuut in Meerssen 2018

Lees vorig bericht

Bouw centrumplan Ulestraten kan beginnen

Lees volgend bericht

Aanpak wateroverlast stap dichterbij