Koninklijke Onderscheiding voor Professor dr. Harry Steinbusch uit Bunde

Professor dr. Harry Steinbusch uit Bunde is vrijdag benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. De uitreiking van deze oudste Koninklijke Onderscheiding vond plaats tijdens het internationale symposium ‘New Mood Revival Meeting: Depression in the heart of neurodegenerative diseases’. Professor dr. Steinbusch ontving de versierselen uit handen van burgemeester Clermonts.

Faculty of Health, Medicine and Life Sciences 
Professor dr. Steinbusch was hoogleraar Cellulaire Neurowetenschappen aan de faculteit Health, Medicine and Life Sciences aan de Universiteit Maastricht van 1994 tot zijn emeritaat begin 2017. Hij verwierf een buitengewone positie als internationaal leider op het gebied van de neuroscience, het vakgebied van de neuroanatomie, de werking van ziekteprocessen in de hersenen van de mens én heeft bijgedragen aan de nationaal en internationaal erkende positie van de Universiteit Maastricht op zijn vakgebied.

Diverse directeurschappen 
Professor dr. Harry Steinbusch bekleedde diverse directeurschappen zoals bij de International Alzheimer Foundation in Nederland, België en Duitsland van 2002-2010. Hij was directeur van het Institute Brain & Behaviour van de Universiteit Maastricht van 2003-2007 en Directeur van de School for Mental Health and Neuroscience van de Universiteit Maastricht van 1992-2013. Daarnaast ontplooit/ontplooide hij diverse al dan niet beroeps gerelateerde nevenactiviteiten.

Bron foto: Gemeente Meerssen

Lees vorig bericht

Aanpak wateroverlast stap dichterbij

Lees volgend bericht

Zes partijen doen mee aan gemeenteraadsverkiezing