Zes partijen doen mee aan gemeenteraadsverkiezing

Het centraal stembureau Meerssen maakte tijdens een openbare zitting bekend welke partijen een geldige lijst hadden ingediend. Tevens maakte het stembureau, onder leiding van Burgemeester Clermonts-Aretz, de lijstnummers van alle partijen bekend.

Ter inzage 
Na een grondige controle van het stembureau werden de lijsten en de personen op de lijsten goedgekeurd. De kieslijsten liggen t/m dinsdag 13 februari ter inzage. Tot die datum kan bezwaar worden aangetekend.

Lijstnummers 
BRUG-M, de winnaar bij de vorige verkiezingen, krijgt lijstnummer 1. Focus lijstnummer 2, Lokaal DNA, KIJK!!! en CDA krijgen respectievelijk de lijstnummers 3,4 en 5. De nieuwe partij PGM het Origineel heeft lijstnummer 6 toebedeeld gekregen. Deze partij zal op de kieslijsten alleen ‘Het Origineel’ worden genoemd.

Aantal kandidaten per lijst 
Lijst BRUG-M heeft 11 kandidaten op hun lijst, Focus 16 kandidaten, Lokaal DNA 18 kandidaten, KIJK!!! 25 kandidaten, CDA 12 kandidaten en Het Origineel 7 kandidaten. De gemeenteraadsverkiezingen worden op woensdag 21 maart gehouden.

Lees vorig bericht

Koninklijke Onderscheiding voor Professor dr. Harry Steinbusch uit Bunde

Lees volgend bericht

BS Fransiscus hield carnavalsoptocht