Marsna Erepenning voor Leon Volders

Tijdens de sleuteloverdracht in Meerssen reikte burgemeester Clermonts-Aretz de Marsna Erepenning van Verdiensten der gemeente Meerssen uit aan de heer Leon Volders uit Meerssen.  Volders ontvangt de Marsna Erepenning vanwege zijn grote betekenis voor de carnaval en carnavalsmuziek in Meerssen en daarbuiten.

Winnaar MVK en LVK
Door de jaren heen wist Leon Volders maar liefst 14 keer het Meersjes Vasteloavesleedjes Konkoer (MVK) te winnen. Ruim 3×11 jaar geleden in 1984 won hij als eerste Meerssense artiest het Limburgs Vastelaoves Leedsjeskonkoer (LVK) met de schlager ‘Dao moste met ljèrre léve’.  Daarna stond hij nog diverse malen in de finale van het LVK.

Van generatie op generatie 
Dat de liefde voor het carnavalslied in het bloed zit, is bij de familie Volders duidelijk. Het carnavalsgen is van vader op zoon overgedragen. Zijn vader Louis Volders schreef begin jaren’50 al Meersjense schlagers. Leon Volders gaf op zijn beurt het virus weer door aan de volgende generatie: zijn zonen Bram en Luc. In 2016 wonnen drie generaties Volders, als de Vovovo’s, het Meersjes Vastenaoves Leedsjesconcour. Vader Leon maakte toen samen met zoon en kleinzoon de cirkel rond. Volders zong bijna zijn hele leven in Meerssense zangkoren. Hij is onlangs door het Basilicakoor benoemd tot erelid.

Lees vorig bericht

Ut Zaelke

Lees volgend bericht

Derde Keer prinsetreffen