Minister en provincie minachten de burgers rondom MAA

Dat stelt advocaat Wagemans van GUB in het kortgeding dat woensdagochtend plaats vond in Den Haag. Het kort geding gaat over het gedoogbesluit van minister Cora van Nieuwenhuizen om de baan van MAA over de hele lengte te mogen gebruiken.

Veiligheidsrisico’s verwezen naar de prullenbak
De Minister gedoogt voor MAA in Zuid-Limburg een zeer belastend nieuw scenario met zware, laag vliegende vrachtvliegtuigen, Ze focust zich alleen op de geluids-gebruiksruimte. Dat betekent, dat ze alle nieuwe veiligheidsrisico’s, schades en andere problemen door veel zwaardere toestellen naar de prullenmand verwijst, aldus advocaat Wagemans. Om hun eisen kracht bij te zetten gingen een 40tal mensen van Geen uitbreiding Vliegveld Beek naar Den Haag.

Uitspraak 23 februari
De advocaat van de Staat geeft aan dat de geluidsoverlast en de uitstoot van de hoeveelheid fijnstof binnen de norm blijft. Tevens geeft de staat aan dat er een verkeerde rechtsprocedure wordt gevolgd. Nu ligt de zaak bij de civiele rechter maar zal mogelijk doorgegeven worden aan de bestuursrechter. De rechter zal op 23 februari uitspraak doen.

Lees vorig bericht

Optocht Geulle

Lees volgend bericht

Quinn Warmerdam ontvangt oeuvremedaille Rabo Top 111