Judoclub Bunde bij trainingsstage Angelo Parisi

Oud-Olympisch kampioen judo Angelo Parisi (geboren Italiaan, later Brit en uiteindelijk Fransman) gaf afgelopen zondag een trainingsstage in Baexem. Judoclub Bunde was ruim vertegenwoordigd met tien judoka’s.

München en Los Angeles 
Angelo Parisi is momenteel drager van de 8e dan judo en hij heeft 4 Olympische medailles (1x goud, 2x zilver en 1x brons) achter zijn naam staan. Hij staat bekend als een uitstekend technicus. Parisi kwam altijd uit in het zwaargewicht en hij versloeg tegenstanders die vaak 40 to 50 kilo zwaarder waren dan hij. Zijn eerste Olympische medaille won hij in 1972 in München, toen hij als negentienjarige naast onze eigen Wim Ruska op het erepodium stond. In 1980 werd hij Olympisch kampioen zwaargewicht en hij haalde toen nog een zilveren medaille in de Open Klasse. In 1984 sloot hij zijn wedstrijdcarrière af met een Europese titel en een zilveren medaille op de Olympische Spelen van Los Angeles. Hij is een echte judolegende.

Technische handelingen 
In Baexem benadrukte hij vooral het belang van souplesse boven kracht en legde hij enkele technische handelingen uit die een worp net iets extra’s kunnen geven. Het verplaatsen van de romp is belangrijker dan de trek- en duwkracht van de armen. Verder vertelde hij nog leuke anekdotes over zijn beginperiode als judoka. Opvallend hierbij was dat Parisi binnen een jaar (!) van witte band naar zwarte band bevorderd werd. Dit gebeurde tijdens verblijf in Londen eind jaren zestig, waar hij getraind werd door de vader van oud-wereldtopper Brian Jacks. Al snel maakte Parisi als tiener de overstap naar de Budokwai in Londen en behaalde de ene na de andere judotitel. Hij werd viermaal Europees kampioen, hoofdzakelijk onder Franse vlag. Momenteel wordt hij gevraagd door judoclubs over de hele wereld om trainingsstages te verzorgen en dat doet hij met veel enthousiasme.

Succes voor Gijs Limbourg in Vlaardingen 
Tijdens het sterk bezette internationale judotoernooi in Vlaardingen op zaterdag 10 februari, behaalde Gijs Limbourg een prachtige zilveren medaille in de klasse tot 50 kilogram bij de jongens tot 15 jaar.

Lees vorig bericht

Hoes Hoes Heilhoes

Lees volgend bericht

Goed voor Elkaar bijeenkomst Ulestraten