Gebruik verlengde start en landingsbaan mag

De rechter heeft in het kort geding, dat aangespannen was door de vereniging Geen uitbreiding Vliegveld Beek (GUB) en omwonenden van Maastricht Aachen Airport, uitgesproken dat de hele start en landingsbaan gebruikt mag blijven worden.

Gedoogbesluit niet teruggedraaid 
Hierdoor mogen de grotere en zwaardere vliegtuigen blijven gebruik maken van de hele baan. De vereniging GUB en omwonenden hadden gehoopt dat de rechter het gedoogbesluit zou terugdraaien. De provincie reageert volgens de Limburger, bij monde van gedeputeerde Twan Beurskens, dat hij blij is dat de rechter de provincie in het gelijk heeft gesteld.

Bestuursrechter 
De rechter gaf aan dat de vereniging GUB en de omwonenden naar de toezichthouder Inspectie Leefomgeving en Transport moeten gaan met hun klachten. Dit gaan de vereniging GUB en de omwonenden maandag doen.

Lees vorig bericht

Start-to-run bij Lopersgroep Ulestraten-Meerssen

Lees volgend bericht

Kunstwerk Paul Beckers onthuld