Kunstwerk Paul Beckers onthuld

Met een korte toespraak en het verwijderen van plastic zakken heeft wethouder Berry van Rijswijk het kunstwerk Uilenbos onthuld. Het kunstwerk is geplaatst op de hoek Charel Eyckstraat en Kazenderstraat. Kunstenaar Paul Beckers is blij met de onthulling van het kunstwerk. Voor hem is hiermee een vervelende periode afgesloten.

Gestolen 
Aan de rotonde bij de Sint Jozefstraat werd in april 2016 het kunstwerk van de kunstenaar Paul Beckers gestolen. Het werk met de naam ” Stier Lascaux 1″ werd door Beckers in 2002 geschonken aan de gemeente. Het kunstwerk was door de gemeente verzekerd en deze ontving hiervoor een bedrag van €11.000. Dit geld werd besteed aan het graffiti kunstwerk bij de Angelatunnel in Meerssen.

Initiatief BRUG-M 
Op initiatief van BRUG-M is het mogelijk geworden dat de kunstenaar alsnog een nieuw kunstwerk in de openbare ruimte heeft gekregen. De partij diende een motie in met de vraag om de €11.000 te gebruiken om een nieuw kunstwerk aan te kopen van Paul Beckers. Echter was dit geld al vergeven en zegde wethouder Berry van Rijswijk toe, een bedrag van €10.000 beschikbaar te stellen voor een nieuw kunstwerk. Afgelopen donderdag was het zover en is het kunstwerk, dat eigenhandig door de kunstenaar is geplaatst, onthuld.

Onthulling kunstwerk Uilenbos

Lees vorig bericht

Gebruik verlengde start en landingsbaan mag

Lees volgend bericht

Onbeperkt Taxitoer deed Meerssen aan