BRUG-M vergelijkt college met Halbe Zijlstra

BRUG-M heeft in een verklaring zich afgevraagd hoe het bij het openbaar bestuur in Meerssen gesteld is met de waarheid en het juist informeren van de gemeenteraad. Hierbij vergelijkt BRUG-M het liegen van het college over de situatie i.v.m. oud-wethouder Cortenraede met het ontslag van minister Halbe Zijlstra. Het aftreden van minister Halbe Zijlstra komt namelijk door zijn leugen over een samenzijn met de Russische president Poetin, dat door de media is blootgelegd.

Gelogen
BRUG-M stelt dat het college van burgemeester en wethouders ook heeft gelogen. De partij heeft begin dit jaar schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de afwezigheid van oud-wethouder Cortenraede. In een brief heeft het college geantwoord dat er geen sprake was van een verstoorde verstandhouding en dat er geen verband is tussen de ziekmelding van oud-wethouder Cortenraede en dat haar voorstellen omtrent het accommodatiebeleid werden aangehouden. Deze antwoorden staan lijnrecht tegenover de verklaring van oud-wethouder Cortenraede tijdens de raadsvergadering van 1 februari.

Verstoorde verstandhouding
In haar verklaring geeft zij aan dat er wel degelijk sprake was van een verstoorde verstandhouding binnen het college. Ook geeft zij aan dat ze is ziekgemeld nadat en omdat de andere collegeleden haar voorstellen omtrent het accommodatiebeleid van tafel hebben geveegd en dit niet meer verder wilden bespreken.

Lees vorig bericht

Thema-avond “De meerwaarde van de meanderende beek”

Lees volgend bericht

Info-avond luchthaven besluit