Informatieavond over groei MAA

Op donderdag 1 maart 2018 om 19:00 uur is er in het ASTA Theater, Markt 6a in Beek een informatieavond over de groei van het vrachtverkeer op Maastricht Aachen Airport. Bij de vorige informatiebijeenkomst in juni 2016 is verteld dat er gemiddeld per dag slechts 12 à 13 vliegbewegingen met groot verkeer bij komen. Dat zijn dus 6 à 7 vluchten per dag extra, waarvan 2 vrachtvluchten. Aan het Ministerie is toestemming gevraag voor 28 extra vliegbewegingen met groot verkeer extra per dag. Gaat MAA daarover nu wel eerlijk zijn op 1 maart of probeert men de omwonenden nu weer bewust te misleiden?

Na een presentatie kunnen vragen gesteld worden. Komt allen en stel vragen of steun vragenstellers met jouw aanwezigheid.

De Stichting GUVB heeft een kort geding tegen de Staat aangespannen om het gedogen van het gebruik van de stopway voor grote vrachtvliegtuigen te stoppen. De Stichting heeft het kort geding niet verloren maar ook niet gewonnen. De Minister heeft op het laatste moment een truc uitgehaald om te zorgen dat de civiele rechter wel moest bepalen dat we niet ontvankelijk waren en dat we bij de bestuursrechter moeten zijn. Dat gaan we doen.

 

Lees vorig bericht

Goed voor Elkaar bijeenkomst gehouden in Ulestraten

Lees volgend bericht

Thema-avond “De meerwaarde van de meanderende beek”