Koude start van weerkundige lente

Donderdag 1 maart begint de weerkundige lente. Maar Koning Winter laat zich nog even gelden. De nachten zijn koud met matige vorst en overdag komen de temperaturen al niet meer boven het vriespunt. Daarbij zijn we maandagochtend nog getrakteerd op enkele centimeters sneeuw.
Maandagnacht daalde het kwik tot -7,3 graden. De laatste keer dat op 26 februari een lagere nachttemperatuur is gemeten, was in 1947. Toen registreerde het weerstation op vliegveld Beek -8,3 graden.

IJs
Voor vele schaatsliefhebbers is het hopen op ijs met genoeg dikte om de schaatsen uit het vet te halen. Of dat ervan komt, is nog maar de vraag. Komende dagen zal het in de nachten nog matig vriezen en worden minima van tot -8 graden verwacht. Daarnaast is de zonkracht al behoorlijk aan het oplopen.
Vanaf vrijdag gaan de temperaturen echter omhoog en zal het in de nachten nog maar licht vriezen. De kans op sneeuw neemt dan wel toe.

 

Lees vorig bericht

Winst RVU en verlies VV Bunde

Lees volgend bericht

Wijkagenten houden inloopspreekuur in de Kollekamp