Eerste succesjes Streetwise

Om de leegstand in Meerssen een halt toe te roepen, besloot de gemeenteraad vorig jaar om bureau Streetwise in te huren. Deze organisatie ondervond in het begin echter nogal wat weerstand. De winkeliersvereniging had zo haar eigen plannen en ook de gemeenteraad was verdeeld. Toch gingen de meeste partijen akkoord.

Gedragsverandering 
Om de winkelleegstand aan te pakken was een gedragsverandering nodig. De gemeente moest bereid zijn om de teugels enigszins te laten vieren. Tegenwoordig komt de ondernemer direct in contact met de gemeente, zodat de processen sneller verlopen. De gemeente begeleidt het hele proces, zodat de kans op omvallen aanmerkelijk kleiner wordt.

Kaokpunt 
Voor het Kaokpunt kwam dit te laat. Deze winkelier voelde zich niet thuis in Meerssen en ondervond zelfs enige ‘tegenwerking’. Hij besloot daarom zijn zaak naar elders te verplaatsen.

Nieuwe zaken 
Streetwise kan de eerste succesjes kan melden. Onlangs opende een brocanteriezaak in de Gasthuisstraat haar deuren en werd afgelopen week Pasta Casa aan de Markt in Meerssen door de nieuwe eigenaars heropend.

Bron artikel: de Limburger en L1.

Lees vorig bericht

Toiletten in treinen Arriva niet in gebruik vanwege vorst

Lees volgend bericht

Start eerste fase snelfietsroute Maastricht-Sittard