Weinig vertrouwen in gemeentepolitiek

1Limburg meldt op hun site dat uit een onderzoek van L1 in samenwerking met de NOS blijkt dat Limburgers weinig vertrouwen hebben in de gemeentepolitiek. Limburg scoort gemiddeld een 4.7. Dit is ruim 1 punt lager dan de landelijke score.

Laagste score voor gemeente Meerssen 
Meerssen scoort het slechts van alle Limburgse gemeenten (3.4), Brunssum (3.7) en Venlo (3.8). Waarschijnlijk zijn de slechte verhoudingen in de raad van Meerssen en Brunssum hier debet aan. Venlo scoort slecht door een miljoenentekorten in de zorg, dat is ontstaan. Beek scoort met een 6.1 het hoogste in Limburg.

Ontevreden 
De Limburgers vinden dat vooral de ambtelijke bureaucratie (29,7%) en de veiligheid (18,9%) moet worden aangepakt, gevolgd door armoede (17,8%) en lokale belastingen (16,1%). Uit het onderzoek blijkt verder dat duurzaamheid in onze provincie opvallend lager scoort dan landelijk.

Tevreden 
Toch zijn de Limburgers ook tevreden. Vooral de afvalinzameling, het groen in de buurt, sportmogelijkheden en culturele voorzieningen scoren hoog in het onderzoek.

Lees vorig bericht

Start eerste fase snelfietsroute Maastricht-Sittard

Lees volgend bericht

Nieuws van de IVN Jeugdgroep