De Bundeling eerste Daltonschool van Zuid-Limburg

Binnenkort wordt de openbare basisschool De Bundeling in Bunde een Daltonschool. Zij krijgen op korte termijn de officiële licentie van de Nederlandse Dalton Vereniging. Stichting kom Leren is daarmee de eerste onderwijskoepel in Zuid-Limburg die Daltononderwijs aanbiedt op een van haar scholen. Op woensdag 7 maart kunnen ouders en kinderen tijdens een Open Huis kennismaken met deze vernieuwende onderwijsvorm.

Geen traditionele klassen
Daltononderwijs kent geen traditionele klassen. Iedereen werkt zelfstandig aan een taak, in eigen tempo en op eigen niveau. Voor hulp kloppen leerlingen op eigen initiatief aan bij andere kinderen of de leerkracht. Dat bevordert verantwoordelijkheid nemen en samenwerken. “Deze vernieuwende vorm van gepersonaliseerd leren past goed bij onze werkwijze”, zegt Astrid Claessens, directeur van De Bundeling. “We zijn inmiddels een Daltonschool in oprichting. Op korte termijn ontvangen we van de Nederlandse Dalton Vereniging de officiële licentie. Daar zijn we trots op. Het maakt duidelijk waar De Bundeling voor staat en wat onze visie op onderwijs is”, aldus Claessens.

Daltononderwijs in Nederland
Daltononderwijs is vernoemd naar een plaats in de Verenigde Staten. De methode is rond 1900 bedacht door de Amerikaanse lerares Helen Parkhurst. Een kwart eeuw later waaide deze onderwijsvorm over naar Nederland. Inmiddels telt Nederland 400 Daltonscholen, waarvan drie in het noorden van Limburg. De Bundeling is de eerste school in Zuid-Limburg.

Lees vorig bericht

Uitgelicht gemist?: Ontslag wethouder Cortenraede, accommodatiebeleid & lopen voor kanker

Lees volgend bericht

Gedicht voor vliegvelddirecteur tijdens informatieavond