Gedicht voor vliegvelddirecteur tijdens informatieavond

Afgelopen donderdagavond was er een informatiebijeenkomst over het luchthavenbesluit Maastricht Aachen Airport in het Asta Theater in beek. Ook vanuit de gemeente Meerssen waren omwonden van het vliegveld naar Beek gegaan.

Cadeau van de Boze Moeders
Tijdens de avond gaven de boze moeders een cadeau aan vliegvelddirecteur Jos Roeven. Het cadeau was een verwijzing naar de procedure rondom de Oost West baan waar uiteindelijk vanaf gezien werd. Nu vragen de boze moeders opnieuw aandacht voor de effecten die de verlengde start en landingsbaan met zich meebrengt. Namens de boze moeders gaf Esther Roeden het cadeau, een gedicht van Toon Hermans, dat hij schreef als boze vader tijdens de procedures rond de Oost West baan, aan de vliegvelddirecteur. Roeden ervaart, naar eigen zeggen, het bulderen van de nieuwe vrachtvliegtuigen aan den lijve bij het Kindcentrum dat gebouwd is onder de start en landingsbaan in Meerssen.

Economisch belang
Twan Beurskens gedeputeerde van de provincie Limburg onderstreepte tijdens zijn betoog het economisch belang van het vliegveld voor Limburg. Volgens directeur Roeven van het vliegveld zijn het maar 5% van de vliegtuigen die gebruik gaan maken van de hele start en landingsbaan.  Hij voorziet dat er maximaal zeven zware vliegtuigen per dag zullen opstijgen en landen.

Op de koffie
Deze boodschap werd door de tegenstanders van het luchtvaartbesluit met de nodige sceptis ontvangen. Zo maakte zich een van de aanwezigen zorgen over de toename van de vakantievluchten, anderen over de milieueffecten en volgens een inwoner van Meerssen vergaat hem het horen en zien, bij het horen van de uitleg door de aanwezige sprekers. Vliegvelddirecteur Roeven wil bij de mensen die veel overlast ervaren op de koffie gaan om met hun in gesprek te gaan.

Informatieavond luchthavenbesluit

Lees vorig bericht

De Bundeling eerste Daltonschool van Zuid-Limburg

Lees volgend bericht

Lezing in De Stip