Autodiefstallen Meerssen hoger dan landelijk gemiddelde

Het CBS meldt in een recent onderzoek dat het aantal autodiefstallen de afgelopen jaren met 40 % is gedaald. Vooral dankzij de verbeterde beveiliging in jonge auto’s. Waar vroeger een schroevendraaier voldoende was, is thans geavanceerde apparatuur nodig om startonderbrekers en alarminstallaties uit te schakelen.

Cijfers Zuid-Limburg opvallend hoog
Toch blijven de cijfers, met name in zuid-Limburg nog steeds opvallend hoog. Volgens cijfers van het centraal bureau Statistiek (CBS) is Valkenburg koploper in Zuid-Limburg met 6,84 autodiefstallen per 1000 auto’s, gevolgd door Heerlen (4,47) en Maastricht (4,45). Landelijk worden in Nederland 1,24 per 1000 auto’s gestolen. Uit de cijfers blijkt verder dat slechts 4 van de 10 auto’s worden teruggevonden.

Autodiefstallen in Meerssen
Het aantal autodiefstallen in onze gemeente is ook hoger dan het landelijk gemiddelde. In Meerssen werden afgelopen jaar 2,4 per 1000 auto’s gestolen.

Hyundai vs Land Rover
Nog steeds is vooral Volkswagen Golf en Polo het populairst onder het boevengilde. Mocht u overwegen om een nieuwe auto aan te schaffen, Hyundai wordt het minst gestolen, Land Rovers daarentegen het meest 1 op de 253 van dit merk werden afgelopen jaar ontvreemd.

 

Lees vorig bericht

Uitgelicht gemist: wat moet u geloven m.b.t. verkiezingen & de toekomst van Meerssen

Lees volgend bericht

Adresonderzoek in gemeente Meerssen