Lijsttrekkersdebat: veel ambitie en een beetje revanche

Zoals dat hoort, staan de lijsttrekkers tijdens deze gemeenteraadsverkiezingen, oog in oog tijdens het lijsttrekkersdebat. Onder het toeziend oog van debatleider Lilian Lemmens krijgen de partijen in een speciaal ingericht ” industrieel decor “de mogelijkheid hun programma en standpunten bekend te maken en te verdedigen.
Alle partijen doen mee. Alleen Lokaal DNA laat zich vertegenwoordigen door wethouder Guido Houben omdat lijsttrekker Bjorn Molling vanwege privéredenen verstek moest laten gaan. 

Stellingen
Diverse stellingen passeren de revue. Onderwerpen zoals verhoging van de woonlasten, herindeling, het wantrouwen in de politiek en de functie van de sociale media komen aan de orde en vormen genoeg stof om over te discussiëren tijdens in totaal zes “een op een debatten” en vragenronden.

Uitspraken
Markante uitspraken maken deel uit van het debat. Zo beweert Marly Heusschen van het CDA dat de gemeente nog 50 miljoen aan reserves heeft en vindt dat de buurtnetwerken de afgelopen vier jaar zijn verwaarloosd en is Paul Sanders van KIJK!!! van mening dat niet iedere kern een eigen gemeenschapshuis nodig heeft.
Nieuwkomer Luc Volders van PGM het Origineel laat blijken nog niet klaar te zijn met de Meerssense politiek in onmiskenbare bewoordingen ” ik laat me niet bezeiken, ik pak ze terug”.

Het debat is vanaf zondag ieder uur te zien op MeerVandaag na Meer Actueel.

Lees vorig bericht

Aanpassing rotondes St.Josephstraat, Putsteeg en Hoolhuis

Lees volgend bericht

Kick-off Party/ SV Meerssen 100 jaar