Weer de tijd van de paddentrek

De jaarlijkse paddentrek is begonnen. De padden maar ook bruine kikkers en salamanders komen uit hun winterverblijf en trekken naar het voortplantingswater. Als ze daarvoor een verkeersweg moeten oversteken vallen er veel slachtoffers. In het hele land zijn er vrijwilligers actief om de amfibieën veilig naar het water te brengen.

Schermen
Op sommige plaatsen worden afrasteringen geplaatst en daarlangs emmers ingegraven. De dieren kunnen dan niet zelf oversteken en zoeken toch een doorgang. Ze vallen daarbij in de emmer. Vrijwilligers van o.a. IVN legen ‘s avonds en ’s morgens de emmers en brengen de dieren veilig naar de overkant. Dit gebeurt bij Vaeshartelt en in Geulle.

Langzaam rijden
Niet overal kunnen deze schermen geplaatst worden en daar worden verkeersborden geplaatst: “Paddentrek; langzaam rijden”. Dit gebeurd rond Ulestraten. Amfibieën worden niet alleen doodgereden omdat ze onder de wielen komen maar vooral door het hard rijden. Door de luchtverplaatsing worden de dieren meegezogen en vinden de dood doordat ze tegen de auto worden geslagen.

Lees vorig bericht

Net geen medaille voor Maarten Limbourg

Lees volgend bericht

Nieuw kledingcontract SV Meerssen