Ochtendexcursie Savelsbos op zoek naar de lentebodes

Op zondag 25 maart 2018 vindt de intussen bekende seizoensexcursie plaats. Dit keer in het Savelsbos in Rijckholt.

We speuren naar de lentebodes zoals speenkruid, bosanemoon, sneeuwklokje, daslook, aronskelk en maarts viooltje. Ook kijken en luisteren we wat de natuur ons in de lente nog meer te bieden heeft. Wat te denken van de wilgentakken ofwel de katjes of het ontluikende groen aan de bomen? Horen we het bekende lentegeluid van de tjiftjaf? Zien en/of horen we het winterkoninkje of de specht? Ook staan we even stil bij het oudste industriële monument van Nederland. Wist u dat dit de vuursteenmijn is?

Intussen nieuwsgierig geworden? We vertrekken om 09:00 uur vanaf de parkeerplaats (P&R) achter het station in Meerssen, met de mogelijkheid tot carpoolen. Het is ook mogelijk om 09:30 uur bij de groep aan te sluiten op de parkeerplaats van eetcafé Riekelt, Rijksweg 184, 6247 AN Gronsveld. De excursie duurt 2,5 uur. Bij regenachtig weer kunnen de paden modderig zijn. Stevige wandelschoenen zijn dan ook een aanrader. Uw gidsen zijn: Riekie Notten en Wil Lemmens tel.06 53654590

 

Lees vorig bericht

Thomashuis Bunde bedankt harde werkers

Lees volgend bericht

Fruitbomen geplant in Vlindertuin Bunde