BRUG-M wil niet meewerken aan stemwijzer

Partij BRUG-M heeft als enige partij aangegeven niet te willen meewerken aan een stemwijzer. Een inwoner van Meerssen heeft het initiatief genomen om een stemwijzer te maken. De overige partijen hebben wel hun medewerking gegeven. BRUG-M wilde uiteindelijk ook niet voorkomen in de uitslag.

Reactie BRUG-M
Partij BRUG-M laat in een verklaring aan de initiatiefnemer weten “diverse stellingen die zijn opgesteld voor deze kieswijzer vinden wij nogal onhandig geformuleerd en laten zich daardoor niet beantwoorden met een simpel ‘ja’ of ‘nee’, zelfs niet deels. We hebben ons best gedaan om tot beantwoording te komen,  maar liepen bij diverse stellingen vast op de ons inziens onhandige formulering.”

Zuiver
Lijsttrekker voor de partij, Jan Gulikers, twijfelt aan de zuiverheid van de stemwijzer “Als wij zelf met de beste wil van de wereld de vragen niet op een genuanceerde wijze kunnen beantwoorden, hoe wil jij dat dan doen op een manier die wel genuanceerd en dus ook betrouwbaar is en daarmee ook recht doet aan onze partij? Met andere woorden: is dat wel zuiver?” Stelt Jan Gulikers aan de initiatiefnemer.

Lees vorig bericht

Stemwijzer voor Meerssen online

Lees volgend bericht

Verkiezingscampagnes volop van start