Restzetels gaan naar BRUG-M, KIJK!!! & CDA

Vrijdag 23 maart wordt de officiële zetelverdeling bekendgemaakt. het is wel al duidelijk waar de overige drie restzetels naartoe gaan. BRUG-M, KIJK!!! en het CDA krijgen uiteindelijk iedere één restzetel. Hiermee komt de zetelverdeling als volg uit te zien.

Hoe krijgt een partij de restzetel
Bij gemeenteraadsverkiezingen van minder dan 18 zetels wordt gekeken naar het aantal stemmen dat over is van het totaal aantal stemmen na verdeling van de volle zetels. De partij met het grootste overschot krijgt de eerste restzetel, de partij met het op één na grootste overschot de tweede. Dit gaat door tot alle zetels verdeeld zijn. BRUG-M had het grootste overschot, daarna het CDA en vervolgens KIJK!!!


Lees vorig bericht

Extra nieuwsuitzending om 20:00 uur i.v.m. gemeenteraadsverkiezingen

Lees volgend bericht

Kattenbeul maakt weer slachtoffers