Gulikers: “Wij sluiten geen enkele partij uit”

Jan Gulikers van BRUG-M sluit geen enkele partij uit als het gaat om de vorming van een nieuwe coalitie. Dat zijn de woorden van Jan Gulikers als het gaat om de coalitievorming waarover hij zich uitlaat in het programma “Uitgelicht”. BRUG-M verloor weliswaar één zetel maar blijft toch de grootste partij.

Niet vooruit lopen
Op geen enkele manier wil hij vooruit lopen op de vorming van de nieuwe coalitie die al aanstaande maandag van start gaat onder leiding van oud-burgemeester Jan Mans. Zo wordt hem ook de vraag gesteld of hij een coalitie met Lokaal DNA ziet zitten. Gulikers zat eerder al in een coalitie met Lokaal DNA (toen PGM) maar die klapte al na één jaar. Wel laat hij doorschemeren dat hij een plek in de oppositie ook niet helemaal uitsluit.

Opmerkelijke reactie
Gulikers gaat verder in op zijn eigen verklaring, waarom het CDA zo hoog heeft gescoord. Ook zijn opmerkelijke reactie, toen de verslaggever van Meer Vandaag hem feliciteerde met de overwinning: “ jammer hè jullie hadden verwacht dat het allemaal minder zou worden”,  licht hij toe.

De uitzending is te zien vanaf zondag 25 maart 08:00 uur tot dinsdag 27 maart 24:00 uur, ieder uur na Meer Actueel.

 

Lees vorig bericht

Algemene Ledenvergadering

Lees volgend bericht

Openbare bijeenkomst coalitievorming