“Immigrant Léon de Marsilho” in Ontmoet Anna op 13 april

Toen Leon Speetjens werd geboren (Beek, 1942) stond de wereld in brand. Hitler startte de Endlösing, daarna kwam Pearl Harbor en ook in Beek werden honderden joden afgevoerd. In 1996 ging Leon met pensioen, “emigreerde” naar de Provence en woont sinds 7 jaar in Marseille. Daar ziet hij de zee, de vele immigranten en ook “bijna ” Afrika.

Mogelijk ligt hierin Leon’s fascinatie voor “de ontwikkeling en toekomst van onze wereld”. Feit is dat  Leon tot op vandaag een veel-lezer van historie en politiek is gebleven en nieuwsgierig blijft rondkijken. Dat maakt hem tot een soort trendwatcher, op het kruispunt van Europa, Afrika en Azië.

In de Provence begon hij met “Le Provençal”: een krantje voor vrienden. Dat liep uit de hand toen Theo Meeuws uit Spaubeek de techniek ging doen. Zo draait Le Provençal nu al meer dan 15 jaren op het internet: met 220 lezers in negen landen. Mogelijk kent u Leon Speetjens ook van zijn rol als “Frankrijk correspondent” van L1 (het Balkon van Limburg), waar hij commentaar en achtergronden gaf op ontwikkelingen in Frankrijk.

Sinds juli 2011 schrijft “Léon de Marsilho” ook 3 x per maand een blog over ontwikkelingen in de wereld. Neem een kijkje, ga naar:  www.le-provencal.nl  en klik door op Leon’s blog.

In Ontmoet Anna zal Léon de Marsilho, als “immigrant in Marseille”, zijn beeld schetsen van de ontwikkelingen, die de toekomst van u en onze kinderen de komende decennia gaan bepalen. Zijn lezing op 13 april van 15.00 -17.00 uur is ook door u bij te wonen. U krijgt dan ook de gelegenheid het gesprek met hem aan te gaan over de toekomst van onze kinderen. Ieder die zijn mailadres achterlaat, krijgt ook (gratis) een seintje per mail, als een nieuwe blog on-line staat.

Deelname aan een lezing kost € 10,- p.p., inclusief koffie/thee. Ontmoet Anna en Leon schenken € 7,50 van de entree aan twee goede doelen in Afrika.  Er is nog plaats voor maximaal  20 personen. Zorg dat u er op tijd bij bent! Reserveer vóór 12 april  via e-mail: jos@ontmoetanna.nl en maak € 10 p.p.  over op rekening NL27 TRIO 0390 375 373 t.n.v. ‘Ontmoet Anna VOF’ te Meerssen onder vermelding van: ‘Lezing trendwatcher Léon de Marsilho’

Lees vorig bericht

Succes voor Lenn Peerbooms en Eric Lubbers van Judoclub Bunde

Lees volgend bericht

Lezing Geologie