Jan Mans geeft startsein voor coalitieonderhandelingen

Op uitnodiging van overwinnaar BRUG-M is maandagavond een begin gemaakt met de coalitieonderhandelingen. Een van de spelregels die voorzitter en oud-burgemeester Jan Mans bij aanvang bekend maakte, was dat er nog niet gedebatteerd kon worden. Iedere partij die deel gaat uitmaken van de onderhandelingen kon zijn zegje doen wat meestal neerkwam op een herhaling van het partijprogramma en een “dankjewel” richting de kiezers.

Belangstelling
De bijeenkomst was openbaar en de belangstelling was groot. Het personeelsrestaurant van het gemeentehuis waar de sessie plaatsvond was te klein om alle toehoorders een plek te geven.
Het publiek kreeg in het tweede deel van de avond de gelegenheid om vragen te stellen die daarna zijn beantwoord door de verschillende partijen.
Een vraag richting BRUG-M was of de partij bereid is een streep te zetten onder de manier van politiek bedrijven waarmee zij volgens de vragensteller vaak het conflict opzocht. In het antwoord onderkende de partij dat zij “af en toe haar stem had laten horen” en beloofde verbetering en herstel van vertrouwen.

Informateur
Iedere partij kon aangeven hoe zij in de toekomst de rol van een informateur ziet. CDA, Focus, KIJK!!! en Lokaal DNA pleitte voor een externe informateur. BRUG-M gaf aan dinsdag met een mededeling hierover naar buiten te komen.
Dinsdag gaan de individuele onderhandelingen van start die achter gesloten deuren plaatsvinden.

Bijeenkomst start coalitieonderhandelingen

 

 

Lees vorig bericht

Speeltuin St.Jozef gaat open

Lees volgend bericht

Geen contante betaling meer mogelijk in bus en trein Arriva