Informatiemiddag passend lezen in Bibliotheek Meerssen

Ervaart u problemen bij het lezen en zoekt u een oplossing? U bent van harte welkom tijdens de informatiemiddag op donderdag 19 april van 14.30 tot 16.00 uur in onze bieb. Koninklijke Visio verzorgt een informatiemiddag over verschillende vormen van lezen en leeshulpmiddelen. Visio adviseert over mogelijkheden die er zijn op het gebied van lezen voor slechtziende en blinde mensen. Naast advies over het meest geschikte leeshulpmiddel geeft Visio ook instructie in het gebruik van het hulpmiddel.

Wanneer uw zicht minder wordt, is lezen vaak één van de eerste problemen die zich voordoen. Maar ook als u een visuele beperking heeft, blijft het mogelijk om boeken, de krant en teksten te lezen. Voor slechtziende mensen zijn er verschillende hulpmiddelen waaronder lampen, loepen en beeldschermloepen. Voor zeer slechtziende en blinde mensen is er braille. Daarnaast zijn er luisterboeken (gratis voor biebleden) en voelboeken beschikbaar. Ook computer en tablet blijken zeer geschikt om te kunnen lezen.

Lees vorig bericht

Inloopspreekuur wijkagent en Trajekt en IPhone en IPad training

Lees volgend bericht

Open dag Bijenpaviljoen Vaeshartelt