Brede school Stella Maris College Meerssen

Het Stella Maris College biedt vanaf schooljaar 2019-2020 plaats aan zowel vmbo-, als havo/vwo-leerlingen. Dit betekent dat de leerlingen van het Stella Maris College Valkenburg overkomen naar Meerssen. De gemeente Meerssen kijkt samen met het LVO (Limburgs Voortgezet Onderwijs) naar huisvesting die past bij het onderwijs van nu en ruimte biedt aan het groeiend aantal leerlingen. Door het samenvoegen van beide locaties krijgt de gemeente Meerssen vanaf 2019-2020 een brede school voor voortgezet onderwijs.

Passend onderwijs naar behoefte leerling
Een van de redenen voor het samenvoegen van de beide locaties, heeft te maken met het gepersonaliseerd onderwijs. Dit is onderwijs dat past bij de behoefte van iedere leerling. Hierbij is het belangrijk dat de leerlingen op een locatie bij elkaar zitten, aldus het LVO.

Planning en verbouwing
In de schooljaren 2019-2020 en 2020-2021 gaan de vmbo-leerlingen uit Valkenburg in twee groepen over naar de locatie in Meerssen. Hierdoor heeft het Stella Maris College extra tijd om de overkomst goed voor te bereiden. Om alle leerlingen onder te kunnen brengen in het gebouw in Meerssen wordt het gebouw uitgebreid en van binnen flink aangepast.

 

Lees vorig bericht

Vier jaar celstraf geëist

Lees volgend bericht

BRUG-M, KIJK!!! en CDA praten verder over vorming coalitie