Aangifte tegen Belgische staat en exploitanten kerncentrales Tihange en Doel

Verontruste burgers en organisaties uit België, Duitsland en Nederland gaan op 21 april in België bij de politiebureaus in Namen, Tongeren, Brussel en Eupen aangifte doen tegen de Belgische Staat en de exploitanten van de kerncentrales in Tihange en Doel. Zij willen onmiddellijke sluiting van de kerncentrales.

Sluiting in 2025
In het Energiepact in België is afgesproken dat Tihange in 2025 dicht zou gaan. Echter er zijn nog veel mitsen en maren ingebouwd zodat het nog langer open blijven van Tihange tot de mogelijkheden behoort. Zo moet er onder andere bij sluiting van de kerncentrales voldoende stroom uit andere bronnen geleverd kunnen worden.  Daarbij nemend de scheurtjes in de reactoren Tihange-2  en Doel-3 is dit volgens de verontruste burgers en organisaties nog 5 jaar onzekerheid voor de bewoners in het Euregiogebied rondom de kerncentrales.

Aangifte doen in Tongeren
De Vereniging Stop Tihange werft deelnemers voor het doen van een aangifte in Tongeren. De deelnemers verzamelen zich in de middag op het Stadhuisplein in Tongeren en doen in kleine groepjes na elkaar aangifte bij het lokale politiebureau.

Lees vorig bericht

Waterschap op zoek naar nieuwe bestuursleden

Lees volgend bericht

Amstel Gold Race Weekend