Wandel mee in de Week van Ons Water

Onze enthousiaste gidsen wandelen met jou op 9 mei in het gebied rondom Meerssen! Het klimaat verandert sneller dan we dachten. Om onze mooie Limburgse omgeving klaar te stomen voor het veranderende klimaat, is het actieprogramma Water in Balans in het leven geroepen door Waterschap Limburg. Wij nemen je graag mee langs enkele gebieden die binnen het actieprogramma extra aandacht krijgen: de zogenoemde gebiedspilots.

Van Ulestraten naar Meerssen
Voor de wandeling in het gebied rondom Meerssen wordt er verzameld bij de Sint Catharinakerk in Ulestraten, 5km In het centrum van Meerssen ervaren inwoners en ondernemers ernstige overlast bij hevige regenval, zoals in juni 2016. Het water dat van Ulestraten en het landelijke gebied bovenstrooms afkomt, is binnen een uur in het centrum van Meersen en zorgt daar voor overstromingen. Wandel mee vanaf Ulestraten richting Meerssen en ervaar zelf de problematiek, het water en de mooie natuur in deze omgeving.

Programma waterwandeling
12.45 – 13.00 Ontvangst bij de Sint Catharinakerk Ulestraten
13.00 – 14.30 Start waterwandeling met gids(en)
14.30 – 15.30 Verwacht einde waterwandeling

Lees vorig bericht

De toekomst van u en onze kinderen

Lees volgend bericht

Zwerfkatje mishandeld