Amstel Gold Race dames en heren doorkruist zondag de Gemeente Meerssen

Het internationale wielerpeloton, dames en heren, komt zondag 15 april wederom op Meerssens grondgebied. En hoe! Met bijna alle wereldtoppers, uit de voorjaarsklassiekers. die een gooi doen naar de overwinning. Na de heren gaan de dames van start voor hun AGR. Zij krijgen net als de heren in de eerste 25 km, 3 beklimmingen voor de pedalen, de Slingerberg, de Adsteeg in Beek en daarna de altijd lastige Beukel en Lange Raarberg. De start van de heren is om 10.30 uur. Hun afstand is 261km met maar liefst 35 beklimmingen.

Route en doorkomstrijd heren
Na de start in Maastricht, gaat de karavaan via Meerssenhoven, naar Bunde, de Maastrichterlaan, Brommelen, Oostbroek, Hulserstraat, Processieweg. Omstreeks 10.50 uur begint de beklimming van de Slingerberg waar een hoogteverschil van 105 meter overwonnen moet worden. Via de Hussenbergstraat en Cruisboomveld gaat het richting Beek, waar de beklimming van de Adsteeg plaats vind. Om 11.04 uur zijn de renners in Ulestraten. Via de Past. van Eysstraat en de Catharinastraat naar de Humcoverstraat. Daar wordt om 11.10 uur de Beukel beklommen en direct na de rotonde de Lange Raarberg. Het hoogte verschil boven op Raar is 140 meter. In de Catharinatraat worden de wegversmalling paaltjes door onze wielervriendelijke gemeente weggehaald.

Doorkomst dames
De Amstel Gold Race Ladies Edition vertrekt om 10.50 uur vanaf de Markt in Maastricht. Bij benadering zijn zij om 11.10 uur bij de Slingerberg en fietsen dan door Ulestraten, waarna om11.31 uur de beklimming van de Beukel en de Lange Raarberg. Net zoals de afgelopen 53 jaar, hopen de renners in de Gemeente Meerssen, waar de wieg stond van deze, in meerdere opzichten, meest populaire mondiale wielerkoers, te kunnen rekenen op het sportieve gedrag van de toeschouwers.

Toerversie
Zaterdag 14 april is de Amstel Gold race voor de liefhebbers. Ruim 15.000 renners zullen over diverse afstanden het Heuvelland en de gemeente Meerssen gaan verkennen. De afstanden zijn 60 km, (door Rothem en Weert); de 100, 125, 200 en 240 km gaan door Rothem, Weert, Bunde, Geulle, Ulestraten en Meerssen. Hiervan uitgezonderd is de 150 km.

Lees vorig bericht

Burgemeester opent ut Zunneke in Bunde

Lees volgend bericht

Kinderen van BS de Gansbeek in actie voor de bij