Kinderen van BS de Gansbeek in actie voor de bij

Faunawatch is afgelopen donderdag met twee groepen van 26 leerlingen van basisschool de Gansbeek gaan wandelen. Tijdens die wandeling hebben ze 3 bijenhotels bezocht. Beide groepen liepen de route in tegenovergestelde richting waarbij de kinderen in de buurt van de bijenhotels, zaaiplekken tegenkwamen om zaden van bloemen, die voor de bijen belangrijk zijn, uit te strooien.

Proosdijpark
In het Proosdijpark hebben de kinderen van de basisschool 830 bloembollen geplant. De gemeente heeft vier geschikte locaties aangegeven en vooraf grond neergelegd om het zaaisel te bedekken. Na het planten van de bloembollen in het park was er nog een “bijen quizzz” met 16 meerkeuzevragen en 1 open vraag. Waarna er een lekkernij werd uitgedeeld.

Faunawatch wandelen en zaaien voor de bij

Lees vorig bericht

Amstel Gold Race dames en heren doorkruist zondag de Gemeente Meerssen

Lees volgend bericht

Expositie “De gank nao Meersje”