Politie verspreidt onjuiste cijfers aantal dode katten

In een bericht op Facebook geeft de politie Meerssen aan dat zij onjuiste cijfers hebben verspreidt over het  aantal  katten, die bij incidenten in Ulestraten, Moorveld en Geulle aan de Maas de dood vonden. Zij betreuren deze gang van zaken.

Geen 17 dode katten
De politie verklaart dat door een interne fout er een veronderstelling van zaken is ontstaan die niet strookt met de werkelijkheid. Er blijkt in totaal sprake te zijn van 17 katten betrokken bij verschillende incidenten en niet zeventien dode katten. Bij deze incidenten zijn slechts vijf katten overleden. De rest is gewond geraakt of vermist. Ook zijn er in Geulle aan de Maas bij het speeltuintje geen veertien dode of verminkte katten gevonden.

Onderzoek loopt verder
De politie doet er alles aan om dit soort informatie de volgende keer juist te presenteren. Het onderzoek, naar wie verantwoordelijk is voor deze daden loopt en wordt door de politie zeer serieus genomen. Een verband tussen de verschillende incidenten is ook nog niet aangetoond, aldus de politie.

Lees vorig bericht

Expositie “De gank nao Meersje”

Lees volgend bericht

CDA, BRUG-M, KIJK!! en het Origineel gaan samen verder