Extra raadsvergadering over De Proosdij en sporthal Marsana

De gang van zaken rondom De Proosdij, raadzaal, gebruik terras op het binnenplein van het gemeentehuis en de aanbesteding exploitatie sporthal Marsana komen op woensdag 25 april aan bod tijdens een extra raadsvergadering. Zowel bij de gang van zaken rondom de Proosdij en de aanbesteding sporthal Marsana is de gemeente bij de vergunningverlening, aanbesteding en gunning uitgegaan van verkeerde aannames.

Wethouder niet ingelicht
Zo zou er een podium afgebroken worden in De Proosdij. Dit is niet gebeurt, maar wel gemeld bij de omgevingsvergunningaanvraag door de exploitant. Bij de omgevingsvergunning heeft de ambtenaar verzuimd, de afspraken gemaakt met de raad in 2016, in de vergunning mee te nemen. Het gevolg van deze wijziging is dat er geen raadsvergaderingen gehouden kunnen worden in De Proosdij. Het terras op het binnenplein mag van het college vanaf 18:00 uur geëxploiteerd worden door De Proosdij. Hier heeft de ambtenaar op de overeenkomst de aanvangstijd van 10:00 uur gezet. In beide gevallen heeft de betreffende ambtenaar verantwoordelijk wethouder Houben niet ingelicht. Lokaal DNA heeft over de gang van zaken schriftelijke vragen gesteld.

Verkeerde aanname
Bij sporthal Marsana heeft de gemeente ten onrechte aangenomen dat de sporthal en de kantine bij elkaar hoorde en is zo aanbesteed en gegund aan Optisport. Echter in antwoord op schriftelijke vragen gesteld door BRUG-M komt naar voren: dat de gemeente over het hoofd heeft gezien dat de exploitant van de kantine afspraken heeft met de brouwerij en niet met de gemeente.

Lees vorig bericht

Reekalf blijkt Moeflon ooi te zijn

Lees volgend bericht

Themabijeenkomst “op zoek naar de boomkikker”