Themabijeenkomst “op zoek naar de boomkikker”

IVN Ulestraten organiseert op woensdagavond 2 mei een avondwandeling met als thema “Op zoek naar de boomkikker”.

Wilt u een onvergetelijke natuurervaring meemaken? We nemen u mee naar het natuurgebied de Doort tussen Susteren en Echt. Als we daar aankomen zullen we nog veel vogels horen waaronder mogelijk de nachtegaal. Al genietend en wandelend door de sprookjesachtige bloemrijke weilanden zal de avondschemering invallen. De vogels worden stil en dan gaat het gebeuren. Een hard raspend geluid bereikt onze oren. Eerst op één plek en daarna over het hele gebied. Dat is dan het boomkikkerkoor. Een onbeschrijfelijke gewaarwording. Puur genieten! Het mooiste zou zijn als we u dan ook nog een echte boomkikker kunnen laten zien. Het diertje heeft een glanzende gifgroene kleur en is zo groot als een broche. Maar die garantie kunnen we niet geven. Je hoort ze wel maar ziet ze niet!

Hopelijk bent u nu nieuwsgierig geworden en mogen we u begroeten op woensdagavond 2 mei. Vertrek om 19.30 uur, carpoolen op parkeerplaats achter kerk in Ulestraten, of
20.15 uur parkeerplaats Bosweg bij de Doort, vanaf Dieteren (Susteren) op het einde van de Lange Akkersweg. Pas rond 22.30 uur gaan we terug richting Ulestraten. Inlichtingen: wimelsderks@hotamil.com 043 364 3740 of  06 3076 2311

 

Lees vorig bericht

Extra raadsvergadering over De Proosdij en sporthal Marsana

Lees volgend bericht

RKUVC wint van SV Nijswiller