‘opmerkelijke coalitie’

Oud-politici van de gemeente Meerssen hebben verschillend gereageerd op de toekomstige coalitie. een woord dat vooral vaak is gevallen is “opmerkelijk”. Uit een belronde met oud-politici komen verschillende reacties naar voren.

Samenwerking BRUG-M
Maureen Gubbels, oud-wethouder van de gemeente, heeft voor twee partijen in meerdere colleges gezeten. Zij ziet de nieuwe coalitie niet echt zitten. Zo heeft Gubbels de samenwerking met BRUG-M en met name met haar oud-collega wethouder Gulikers als onprettig ervaren. Ze geeft daarom aan bezorgd te zijn “maak me zorgen over een coalitie met BRUG-M en zeker met een Jan Gulikers erin”

PGM het origineel
Oud-wethouder Giesen vind het vooral opmerkelijk dat de partijen PGM het Origineel van Luc Volders willen toevoegen aan een eventuele coalitie. BRUG-M en KIJK!!! hebben volgens Giesen in het verleden meerdere malen aangegeven nooit te willen samenwerken met Luc Volders. “Dat is sluw van hun, slim zou ik het niet willen noemen”.  Verder denkt hij dat de partijen het voor een reden hebben gedaan “Volders kan er wat van, die kan goed oppositie spelen, kan flink de zaak oprakelen en ze flink bij de neus pakken, wellicht dat ze daarom denken, als we hem erbij pakken hebben we rust in de tent” aldus oud-wethouder Giesen.

Overige reacties
Niet iedereen heeft kritiek, een oud-politicus spreekt van een “goede coalitie” maar wil niet bij naam genoemd worden. Eugene Glimmerveen, oud-raadslid en oud-wethouder, vindt de coalitie eveneens een opmerkelijke.

Lees vorig bericht

RKUVC wint van SV Nijswiller

Lees volgend bericht

Wethouder Houben neemt per direct ontslag