Wethouder Houben neemt per direct ontslag

Wethouder Houben heeft per direct zijn ontslag ingediend als wethouder voor de gemeente. Reden voor zijn ontslag zijn de blunders die gemaakt zijn rondom de Proosdijschuur.

Reactie
Houben laat weten “na enkele dagen van beraad ben ik tot de conclusie gekomen dat mij hierbij geen verwijt treft omdat ik zelf niet (juist en volledig) geïnformeerd werd.” Hierbij doelt de wethouder dat er tijdens de verbouwing van de Proosdijschuur veranderingen aangebracht zijn die door een ambtenaar niet aan de portefeuillehouder, wethouder Houben, zijn meegedeeld. Dit is ook niet gebeurd omtrent het gebruik van het terras op de binnenplaats van het gemeentehuis.

Politieke verantwoordelijkheid
Ondanks dat de wethouder niet geïnformeerd is door de ambtenaar is de wethouder toch verantwoordelijk “maar dat neemt niet weg dat ik hiervoor wel de volledige politieke verantwoordelijkheid draag. Zo werkt dat nou eenmaal in de politiek. Ik neem dan ook deze politieke verantwoordelijkheid door per heden mijn ontslag als wethouder van onze mooie gemeente in te dienen.”

Lees vorig bericht

‘opmerkelijke coalitie’

Lees volgend bericht

Extra Raadsvergadering