Aangifte tegen kerncentrales Tihange en de Belgische staat gedaan

Verontruste burgers, en anti-nucleaire groeperingen hebben afgelopen zaterdag op de politiebureaus van Tongeren, Eupen en Namen massaal strafrechtelijke aanklachten ingediend tegen het FANC, de Belgische Staat en de exploitanten van de lokale kerncentrales. 250 mensen hebben aangiften gedaan.

Onmiddellijke sluiting
De Aachen Actionsbündnis gegen Atomenergie (AAA), Fin du nucleaire (FDN), Réveil anti nucléaire (R.A.N.), Stop Tihange Deutschland (STD) en Vereniging Stop Tihange Nederland (VSTN), hebben deze actie georganiseerd om tot onmiddellijke sluiting van de kerncentrales te komen en hopen op deze manier het publiek meer bewust te maken van de gevaren waaraan zij worden blootgesteld door deze verouderde kerncentrales.

Nieuw protest
Op 10 mei wordt er in Aken geprotesteerd tegen Emanuel Macron de president van Frankrijk. Dit land is indirect de grootste aandeelhouder van de bedrijven zoals de kerncentrale van Tihange.

Lees vorig bericht

Geveltuintjes Klinkenberg en inzaaien bloemperk Witte Hoek

Lees volgend bericht

Blunders Proosdijschuur: ‘intern zullen er maatregelen moeten komen’