Blunders Proosdijschuur: ‘intern zullen er maatregelen moeten komen’

Bjorn Molling, fractievoorzitter van partij Lokaal DNA, spreekt van een hele vervelende en droevige dag voor de gemeenschap. Wethouder, namens Lokaal DNA, Houben heeft zijn ontslag ingediend nadat een ambtenaar geblunderd heeft rondom de Proosdijschuur. Molling beaamt dat er blunders zijn gemaakt door de ambtelijke organisatie en heeft veel respect voor de beslissing van zijn wethouder. Hij vindt dan ook dat er maatregelen genomen moeten worden binnen het gemeentehuis. Houben is de vijfde wethouder in vier jaar tijd die zijn ontslag indient.

Ervaring
Wethouder Houben werd vaak betiteld als “ervaren wethouder” en overwon flink wat obstakels. Hij was tot noch toe de langstzittende wethouder van de afgelopen vier jaar. Uiteindelijk is hij nu toch gestruikeld. Zijn struikelblok zijn de blunders, die gemaakt zijn door een ambtenaar, rondom de Proosdijschuur. Er zijn tijdens de verbouwing van de Proosdijschuur veranderingen aangebracht die door een ambtenaar niet aan de portefeuillehouder, wethouder Houben, zijn meegedeeld. Uiteindelijk is de wethouder politiek verantwoordelijk en neemt deze verantwoordelijkheid door op te stappen.

Maatregelen
Björn Molling geeft aan, dat het niet de eerste keer is dat een wethouder struikelt door een fout van ambtenaren binnen het gemeentehuis. “Intern zullen er maatregelen moeten komen”. Dit moet gaan gebeuren tijdens de extra raadsvergadering die woensdag 25 april wordt gehouden. Tijdens de vergadering is de verantwoordelijk wethouder Houben niet aanwezig omdat hij per direct zijn ontslag heeft ingediend.

De exploitant van de Proosdijschuur wilde vooralsnog niet voor camera reageren. Komende maandag is er een gesprek tussen de exploitant en de gemeente Meerssen.

Lees vorig bericht

Aangifte tegen kerncentrales Tihange en de Belgische staat gedaan

Lees volgend bericht

Student start onderzoek naar winkelleegstand