Vijf lintjes in de gemeente Meerssen

Vandaag reikte burgemeester Clermonts-Aretz in het kader van Koningsdag vijf koninklijke onderscheidingen uit. Alle vijf gedecoreerden werden Lid in Orde van Oranje Nassau te weten Mevrouw Tiny Joosten-Peukens, Mevrouw Marianne Pluis-Mullers, De heer Frans Meewis, Mevrouw Antoinette Creusen-Bemelmans en Mevrouw Jessy van Attekum-Biesmans.

Mevrouw Tiny Joosten-Peukens Geulle. Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Zij kreeg de onderscheiding voor vrijwilliger en bestuurslid zijn van Buurtvereniging Brommelen. Vanaf 2000 is mevrouw Joosten-Peukens vrijwilliger bij Bejaardenvereniging Sint Martinus in Geulle. Ze beheert de kantine tijdens de kaartmiddagen en de dansmiddagen. Lid en sinds 2005 bestuurslid van de Heemkundevereniging Gäöl. Ze is hiervoor actief bij de sectie Genealogie. Vanaf 2007 tot heden is zij bezorger van warme maaltijden voor verzorgingshuis Ave Maria in Geulle.

Mevrouw Marianne Pluis-Mullers Geulle. Lid in de Orde van Oranje Nassau
Mevrouw is sinds 1991 activiteitenbegeleidster bij Zorgcentrum Ave Maria Geulle.  Van 1975 is zij lid van het Damescomité van Fanfare Sint Martinus Geulle en zet zich in bij het (mede-)organiseren van de rommelmarkt, de plantjesactie, de loterij, de vintagemarkt, de intocht van Sint Nicolaas en de jaarlijkse smikkeltocht. Vanaf 1977 is mevrouw Pluis-Mullers bestuurslid van Buurtvereniging Brommelen, Ze is medeoprichter van de buurtcontactdag, de paasactiviteit, excursiemiddag, Sint Maartensvuur en het kienen.

De heer Frans Meewis Meerssen. Lid in de Orde van Oranje Nassau
De heer Frans Meewis was in zijn werkzame leven docent Duits/Drama. Daarnaast was hij voorzitter van de culturele commissie van het Bonnefantencollege Maastricht. Van 1973-1981 was Meewis lid van de afdeling Toneel van de Culturele Commissie van de Provincie Limburg. Van 1982-1991 voorzitter van de stichting Cultureel Centrum Maastricht. Van 1983-1988 presentator van jeugdconcerten van het Limburgs Symphonie Orkest. Van 2001-heden is de heer Meewis medeoprichter en bestuurslid/artistiek leider van de Stichting Bérenger. Van 2007-2012 was Meewis auteur/regisseur van lokale historische producties voor Stichting De Vief Köp.

Mevrouw Antoinette Creusen-Bemelmans Bunde. Lid in de Orde van Oranje Nassau
Mevrouw Creusen-Bemelmans was tot 2012 administratief medewerkster bij DSM. Van 1976-1982 vrijwilliger bij en lid van het oudercomité van basisschool Franciscus in Bunde. Mevrouw Creusen was oprichter van het Oranjecomité van de school die de viering van Koninginnedag verzorgde.  Van 1989 vrijwilliger bij, medeoprichter én voorzitter van de werkgroep Warme Maaltijd Voorziening in Bunde-Geulle. Van 1991-2003 vrijwilliger bij de politiebond IPA district Limburg-Zuid. Zij voerde de eindredactie van het verenigingsblad en verrichtte alle voorkomende werkzaamheden voor de IPA. Van 1993-2013 vrijwilliger, coördinator en collectant voor het Astmafonds thans Longfonds in Bunde.

Mevrouw Jessy van Attekum-Biesmans Meerssen. Lid in de Orde van Oranje Nassau Mevrouw van Attekum-Biesmans is leerkracht op basisschool De Gansbeek in Meerssen. Levert sinds haar aanstelling in 1997 een grote bijdrage aan de verbinding tussen de school, kerk en samenleving door zich in te zetten voor projecten als de dodenherdenking, de Eerste Heilige Communievoorbereiding, de processie tijdens de Sacramentsoctaaf, de jaarlijkse kerstviering en de parochieviering bij de opening van het schooljaar. Vanaf 1997 betrokken bij het jeugdcarnaval en drijvende kracht en medeorganisator van vele activiteiten, zoals het Meerssens Kinderliedjes Konkoer en de Kinderoptocht. Van 2011-2014 was zij bestuurslid bij Musica Nova in Meerssen.

Lintjesdag gemeente Meerssen 2018

Lees vorig bericht

Maandag en dinsdag geen Arriva bussen en treinen door staking

Lees volgend bericht

Eerste jeugdlintjes uitgereikt